
 
 

 
 
 

 
 

1. Is a parent's Neurodiverse condition (diagnosed or suspected) able to be recorded as a unique Service 
User Group and/or category of Disability on your Children's recording system? 

 

No 

2. In 2023-2024, what was the percentage of total CP Plans with parental neurodiversity (diagnosed or 
suspected) a contributing factor to threshold being met for significant harm. 

 

We do not hold the information that you have requested in an easily retrievable format.  Section 
12 of the Freedom of Information Act 2000 (FoIA) relieves a public authority from the obligation 
to comply with a request for information where the estimated time required to locate, review and 
extract the information exceeds a certain threshold set out in Regulations.  
 
The Freedom of Information and Data Protection (Appropriate Limit and Fees) Regulations 2004 
(SI 2004/3244) set out the rules in relation to the cost limit (otherwise called the “appropriate 
limit”).  These Regulations are published by the Office of Public Sector Information (OPSI) and 
are viewable on their web site from this link: 
http://www.opsi.gov.uk/si/si2004/uksi_20043244_en.pdf  

The Regulations set out the cost limit for Government departments and for other public 
authorities.  For local government, Regulation 3 states that the cost limit is £450 and Regulation 
4(4) states that the prescribed hourly rate is £25.  Regulation 4(4) further provides that where 
the local authority estimates the time taken to gather the information would exceed this limit 
(which based on the prescribed hourly rate, equates to 18 officer hours), it may refuse the 
request under section 12 of FoIA.  

I am satisfied the cost limit applies to your request and will explain why this is the case. 

This information is not recorded in a reportable format – a manual interrogation of records 
would be required to provide the response.  There were 417 CP plans for 23/24 using a 
minimum of 5 minutes per case would take 34.75 hours. 

 
 

3. Does your Local Authority provide those working directly with parents within Children's Services, 
training on working with neurodiverse parents? 

We do not currently provide staff with specific neurodiversity training, but do offer equality, diversity 
and inclusion training to all staff. 
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